Volledig scherm
© Google

Hekken verdwijnen rond congreshal Bennekom

BENNEKOM - De voormalige congreshal van de Jehovah’s Getuigen aan de Edeseweg in Bennekom is in het verleden door weinig dorpsbewoners bezocht. Dat moet veranderen, wil de nieuwe eigenaar. 

Het gebouw, dat allerlei maatschappelijke bestemmingen moet krijgen, moet een open karakter krijgen. De hekken verdwijnen deels en de nieuwe eigenaar zoekt naar veel initiatieven uit het dorp om mee samen te werken. 

Dat laat de nieuwe eigenaar, Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, weten op de dag dat het koopcontract is getekend. In het gebouw komt in ieder geval ruimte voor de Vrije Evangelische Gemeente Bennekom. Ook wordt er gesproken met Kindercentrum Bzzzonder en Bijzondere Gasten, een restaurant waar ook mensen werken in een vorm van dagbesteding. Ook wordt gedacht aan woonvormen op het terrein. 

De nieuwe eigenaar wil graag dat de buurt meedenkt over de plannen. Op 17 april is er een eerste avond voor omwonenden in het gebouw waarbij Bennekommers het pand kunnen bekijken en hun idee voor de toekomst van het pand kunnen voorleggen aan de initiatiefnemers. 

De Vrije Evangelische Gemeente Bennekom was al lange tijd op zoek naar een nieuwe locatie omdat het huidige pand aan de Oranjelaan te klein was en de kerk op die locatie niet uit mocht breiden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei