Volledig scherm
Een impressie van hoe de Hema in Ede Centrum eruit zou kunnen gaan zien. © Gemeente Ede

Hema Ede moet weer Hof van Gelderland worden

EDE - De gemeente Ede wil in samenspraak met de eigenaar van de Hema in Ede Centrum het pand zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat herstellen. In het gebouw was ooit hotel Hof van Gelderland gevestigd. Het gebouw is nog intact maar is al jaren 'verstopt' achter een moderne pui en een uitbouw waarin een lunchroom is gevestigd.

Ede wil het oorspronkelijke beeld herstellen. De lunchroom zou verplaatst kunnen worden naar tweede ingang van de Hema aan de de Boogstraat.

Pleintje
Als het project slaagt, ontstaat in het hart van Ede-Centrum een semi-historisch pleintje met onder meer lunchroom De Gulle Gaper en het onlangs fraai gerestaureerde voormalige Halfords-pand. Daarin is nu schoenenzaak Ziengs gevestigd.

Herkenbaar
De gemeente heeft een gevelfonds geopend om in samenspraak met pandeigenaren winkels te renoveren. Volgens Lout van der Hoeven, de projectleider van de gemeente Ede, zijn in de winkelstraten Grotestraat en Maandereind zeker 60 panden geschikt voor deze aanpak. Het uiteindelijke doel is om het centrum herkenbaarder te maken voor de inwoners van Ede zodat ze er meer tijd gaan doorbrengen.

De Vallei