Premier Mark Rutte en Jaap van Dissel RIVM geven een persconferentie over de aanpak van het corona virus. Gebarentolk Irma Sluis staat in het midden.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte en Jaap van Dissel RIVM geven een persconferentie over de aanpak van het corona virus. Gebarentolk Irma Sluis staat in het midden. © ROBIN UTRECHT

Herman twittert dat de ministers de strot moet worden afgesneden en Jaap van Dissel een liquidatie wacht, maar het is allemaal ‘niet persoonlijk bedoeld’

‘@Minpres Er is maar één echt werkende maatregel: Jouw, Hugo, Ferd en Tamara de strot doorsnijden!’ De man die het bericht in november 2020 op Twitter zet, is een 61-jarige man uit Ede. In december twitterde de Edenaar opnieuw: ‘@RIVM Opa Jaap van Dissel: vergeet je pensioen! liquidatie aanstaande!?’ Het online tekstbericht gaat vergezeld van een filmpje waarin met een vuurwapen een schot wordt afgevuurd. 

6 reacties

 • Henk van Schuringa

  7 maanden geleden
  De eerste denkt het. De tweede zegt het hardop. De volgende schrijft het op. Degene die daarna komt zet het op twitter. En ergens verderop in die rij staat er eentje op die het tot daden brengt en de dreigementen uitvoert. Stop hier en ga geen steeds gekkere dingen normaal vinden.
 • Martijn van Doesum

  7 maanden geleden
  Beste Otto, kritiek ja, bedreigingen en scheldkannonades? Nooit. Waanzinnig dat jij het acceptabel vindt dat dit gebeurt. "Moet je maar tegen kunnen". Wat is het volgende 'normale', dat het dreigement wordt uitgevoerd? Is dat dan ook iets waar men maar tegen moet kunnen? Ik weet serieus niet wat nog erger is, het dreigement zelf of mensen als jij die dit gedrag aanvaardbaar vinden. Beiden zijn in mijn ogen walgelijke vertoningen.
 • Steef Frederiks

  7 maanden geleden
  @Otto Abetz: Sorry? Dus jij keurt dit goed? Een hoger geplaatst persoon moet maar gewoon tegen dit soort bedreigingen kunnen? Belachelijk man! Wat jij wellicht over het hoofd ziet, is het feit dat andere wappies op social dit lezen en deze zogenaamd onschuldig bedoelde uitspraken wellicht wèl in de praktijk zullen brengen.. Dit soort idioten zijn doodeng en zien de eventuele consequenties van hun daden niet! Zij dienen derhalve gestraft te worden!
 • Sjors Boymans

  7 maanden geleden
  En serieus nu reageren ook nog mensen die vinden dat dit kan. Dus het is normaal dat je mensen met de dood bedreigd of andere oproep om ze iets aan te doen. Misschien eens bedenken hoe je het zelf zal vinden als je anoniem doodsbedreigingen krijgt waarvan je niet weet of iemand het echt van plan is. Gefrustreerde mensen die graag een ander de schuld geven van hun eigen ellende dat zijn deze zielige figuren.
 • Otto Abetz

  7 maanden geleden
  Hier moet je maar tegen kunnen als van Dissel zijnde. Anders houd je je maar wat meer op de achtergrond.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei