Volledig scherm
PREMIUM
Tekeningen van de nieuwe villa Richmond. © Gemeente Ede

Herstel Villa Richmond in Ede komt dichterbij

EDE - Er gloort weer hoop voor de statige villa Richmond aan de Stationsweg 102 in Ede. In januari 2017 raakte het gemeentelijk monument zwaar beschadigd en onbewoonbaar bij een uitslaande brand. Nu gaan er ouderen met geheugenproblemen wonen.

Dat plan van Wonen bij September lag er een jaar geleden al. Een van de onderdelen was om achter de villa een hypermoderne bijgebouw neer te zetten. ,,Dat was het grote pijnpunt’’, zegt wethouder Willemien Vreugdenhil. ,,Het was eigenlijk een groot conflict tussen buurtbewoners, de eigenaar van het pand, de zorgverlener en de architect. In december vorig jaar heb ik alle belanghebbenden bij elkaar geroepen in een poging alle onvrede weg te nemen. Gelukkig was iedereen hiertoe bereid en ik ben ook heel trots dat het is gelukt om met elkaar tot overeenstemming te komen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei