Lege hokken bij de hondenpensions in de regio. Bijna alle boekingen zijn geannuleerd sinds de reissector plat ligt en mensen thuis werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Lege hokken bij de hondenpensions in de regio. Bijna alle boekingen zijn geannuleerd sinds de reissector plat ligt en mensen thuis werken. © Herman Stöver

Het coronavirus nekt ook de honden- en kattenpensions: ‘We zien geen hond meer’

LUNTEREN/ KESTEREN - Ze staan aan de vooravond van wat normaal de drukste periode is, maar alle boekingen bij honden- en kattenpensions in de regio zijn geannuleerd. 

,,Sinds de reissector plat ligt en mensen thuis werken, zien wij geen hond meer’’, zegt Eelke Hol (47), eigenaresse van Hondenpension Midden Nederland in Lunteren.

,,We zaten vol met Pasen en in de meivakantie, maar alles is geannuleerd tot 1 juni.’’ Het pension vangt nog wel vijf ‘dagopvangers’ op. ,,Zij komen hier in de speelweides ravotten. Normaal hebben we rond de twintig a dertig honden rondlopen. Nu dus vijf en in het weekend niks.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei