Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Koen Verheijden

Het is hommeles bij de volkstuinvereniging, of toch niet?

EDE - Met een kritische website probeert in ieder geval één Edenaar misstanden bij de Volkstuinvereniging Ede (VAT) aan de kaak te stellen. Er is sprake van machtsmisbruik en dat moet onderzocht. Het bestuur ontkent. ,,Het is niets. We willen het er eigenlijk niet over hebben.'' 

Quote

We zijn een gezellige vereniging en herkennen ons niet in dit verhaal

Marc Bik, Bestuur VAT Ede

Op de website Vatede.nl staan een reeks van stevige beschuldigingen aan het adres van het verenigingsbestuur. Autoritair gedrag en oneerlijke behandeling zouden volgens de boze tuinders aan de orde van de dag zijn. Via een advertentie op Facebook komt de site bij veel Edenaren onder ogen. Ook werd er deze week een persbericht verstuurd. Het VAT-bestuur vermoedt echter dat sprake is van een eenmansactie door een lid dat uit de vereniging is gezet.

De site is volgens de makers 'een ledeninitiatief van VAT Ede-tuinders waarin openheid wordt gegeven over de disfunctionele bestuurscultuur binnen onze vereniging’. De ervaringsverhalen op de site zijn geplaatst onder gefingeerde namen. Tuinder ‘Manuel’ schrijft dat het bestuur waarschuwingskaarten uitdeelt als betrof het een voetbalwedstrijd.  En dan is er nog de ‘case van Bram’, die regelmatig terugkomt in de berichten. Deze Bram zou geen gehoor krijgen voor zijn nieuwe ideeën voor het volkstuinencomplex. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei