Volledig scherm
PREMIUM
Met de klok mee: Protesterende leerlingen van het CLV, wereldkampioen Annemiek van Vleuten, wajonger Jan en producer John Dirne. © DG

Het jaar van Annemiek en de man die stilletjes Rihanna naar Ede haalde

winnaars en verliezersHet jaar 2019 ligt alweer achter ons. Sommigen beleefden hoogtijdagen, anderen hadden een wat mindere tijd. We zetten de verliezers en winnaars van dit jaar op een rijtje. 

Nee, zoals ze op landelijke lijstjes niet mag ontbreken, mag ze ook op dit lijstje niet ontbreken. Annemiek van Vleuten vestigde in 2019 definitief haar status als koningin van het wegwielrennen.

Niet alleen werd ze wereldkampioen op de weg in Engeland, ook won ze het NK Tijdrijden in de eigen achtertuin in Ede. Daar wist Jan Willem van Schip niet te schitteren. Hij werd wel wereldkampioen op de baan bij het onderdeel puntenkoers en zette zo Wageningen nog maar eens verder op de kaart als wielerstad.

Een andere winnaar is John Dirne. Dit jaar vertelde hij voor het eerst zijn verhaal. Van producer van apres-skihits groeide hij uit tot Nederlands belangrijkste producer.

Hij blijkt sommige platen van bekende dj’s zelfs grotendeels zelf te maken. In het nieuwe jaar betrekt hij een nieuwe studio in Hoofddorp, om wereldsterren als Madonna nog beter te kunnen ondersteunen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei