Een kijkje in de keuken van de biomassacentrale aan de Geerweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kijkje in de keuken van de biomassacentrale aan de Geerweg. © Herman Stöver

Het Warmtebedrijf Ede belooft beterschap en meer openheid over de biomassacentrale

EDE - Het Warmtebedrijf Ede belooft beterschap: meer openheid, rapporten in te zien op de website en in maart drie keer open huis in de biomassacentrale aan de Geerweg in Ede. Op deze manier reageert het bedrijf op de commotie die is ontstaan rond biomassaverbranding in Ede.

4 reacties

 • Gelderse Gravin

  2 jaar geleden
  De gemeente Ede heeft veel slechte gewoonten. Eén ervan is uitlatingen doen over zaken waar men geen verstand van heeft. Wat betreft de toezeggingen van dit warmtebedrijf : ik word er niet koud of warm van, de rook is hiermee niet uit de lucht. 
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  klopt waarom moeten er uit verre landen hout gehaald worden dit kost kapitalen en het draagt totaal niet bij aan het verbeteren van het milieu het probleem wordt alleen maar meer verergert. en is er wel een probleem? wordt deze ons niet door de strot geduwd door al die milieurakkers en lieden die er een slaatje uit willen slaan.
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  net of dit de oplossing is. denk, dat ze beter naar een andere vorm van stoken moeten overgaan en daarbij is gas een prima alternatief. trouwens de geloofwaardigheid door al die klungelligheid rond de transitie zet echt niet aan tot steun vanuit de burgerij.
 • MeneerDeMeute

  2 jaar geleden
  Vragen die er toe doen:Wordt er (duurzaam) hout geïmporteerd uit verre landen?Stoten 2 kleine schoorstenen minder uit dan 1 grote? Waarom is voor deze constructie gekozen?Waarom is er gekozen om het over totaalstof te hebben en niet specifiek over fijnstof?Meer vragen?Vul maar aan!

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei