Volledig scherm
De Kledingbank krijgt een doorstart in Restore. © Facebook Kledingbank Ede

Hier is het nieuwe onderkomen van de Kledingbank Ede

EDE - Goed nieuws voor klanten met een kleine beurs. De Kledingbank Ede opent in november opnieuw haar deuren. Eerder dit jaar werd nog besloten om te stoppen bij gebrek aan opvolging en geschikte huisvesting. 

De Kledingbank is voortaan te bezoeken in het gebouw van Restore aan de Marconistraat. Het pand wordt momenteel verbouwd en in gereedheid gebracht om op 1 november de eerste klanten te verwelkomen. 

Voortbestaan

Eigenlijk zou de Kledingbank, die inwoners voorziet van kleding die hier zelf niet het geld voor hebben, na vijf jaar voorgoed verleden tijd zijn. De stichting kon niet langer kleding verstrekken in het souterrain van De Heidebrouwerij, omdat het pand eind dit jaar tegen de vlakte gaat.

Daarbij bleek het voor bestuursleden Karin Dekker en Renate Roetgerink een onmogelijke taak om opvolgers te vinden. Zelf hadden ze eerder te kennen gegeven te willen stoppen. ,,We zijn ontzettend verdrietig en vinden het heel spijtig, maar we moeten reëel zijn’’, zei Dekker hier eerder over tegen De Gelderlander. 

Doorstart

Het voortbestaan is inmiddels niet langer in gevaar, omdat een nieuw bestuur is aangetreden die de afgelopen tijd hard heeft gezocht naar een geschikte locatie. De gemeente Ede en Restore hebben een financiële bijdrage geleverd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei