Hoe bewapende agenten het vertrek van volle vrachtwagens bewaken bij drugslab Ede

videoEDE - Het kan dagen gaan duren, laat de politie al weten. Het druglaboratorium in een bedrijfsgebouw aan de Ottostraat in Ede is dan ook immens groot. Met veel machtsvertoon zijn zwaarbewapende politieagenten dinsdag de illegale productiehal binnengevallen.

Quote

Kom maar mee opruimen, dan doe je tenminste wat

Pandeigenaar

De helft van het 1.600 vierkante meter grote pand is in gebruik geweest voor de productie van synthetische drugs, mogelijk xtc. De zoete, amandelachtige geur die tijdens de ontruiming te ruiken is, duidt daarop.

Bij de hal die gedurende de nacht van dinsdag op woensdag nauwlettend is bewaakt, komt de bedrijvigheid woensdagochtend snel op gang. Een specialistisch bedrijf voor de ontmanteling van drugslaboratoria meldt zich. Net als de brandweer voor calamiteiten en het politieteam dat voor de ontmanteling van dit soort laboratoria wordt ingeschakeld. Politiemensen in kogelvrije vesten houden de wacht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei