Hoe de kerk homoseksualiteit probeert te ‘genezen’: ‘Ik ben psychologisch kapotgemaakt’

podcastAchter gesloten deuren bidden geloofsgemeenschappen om mensen te ‘genezen’ van hun homoseksualiteit. Met ernstige problemen tot gevolg, zoals depressies en zelfmoordneigingen. ,,Voor God is niets te wonderlijk.’’

9 reacties

 • KermitArnhem

  3 maanden geleden
  Vooral mensen hebben ellende en tweespalt gebracht. Maakt niet uit waar voor, het lukt altijd om kwaad te doen. Begin dus bij jezelf.
 • Elk

  3 maanden geleden
  Ja die zieleknijpers kunnen zelfs een appel in een banaan veranderen als het moet...
 • Kaatje

  4 maanden geleden
  Als ik dit zo lees gaan we ver terug in de tijd, we hebben met z’n allen toch een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en als ik dit dan lees ... ik heb er geen woorden voor, zo triest!
 • Ger Ra

  4 maanden geleden
  En als je de kerk achter je hebt gelaten en het hebt afgesloten is de kans reëel aanwezig dat je door een andere geloofsgemeenschap op straat agressief wordt bejegend met mishandeling aan toe. Laten we de kerk niet alleen aanwijzen, het moet algemeen geaccepteerd worden.
 • JMc

  4 maanden geleden
  Fundamentalisme in NL, vaak met dubbele moraal en zieke uitwassen. Geeft al aan dat het compleet onnatuurlijk is. Jammer dat men dat niet onderkent en er uit knalt, weg van dat soort ridicule en fossiele geloofssoorten.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

De Vallei