Hondenplons niet meer weg te denken uit Bennekom

VIDEOBENNEKOM - Buitenbad De Vrije Slag in Bennekom is één middag per jaar een paradijs voor honden. Dan mogen de viervoeters allemaal de zwembaden in om helemaal los te gaan in het water. En de baasjes mogen mee.

Het is inmiddels een mooie traditie geworden, vertelt Gerrit Beek van het bad dat dit jaar een halve eeuw bestaat. Wanneer het zwemseizoen voorbij is, mogen de honden nog een keer naar binnen. ,,Dit is alweer de achtste keer dat we deze hondenplons houden”, vertelt hij.

 ,,En de belangstelling is elke keer weer groot. Ik krijg vaak al dagen van tevoren telefoontjes of mails met de vraag of het wel doorgaat.”

Kakofonie van geblaf

Volledig scherm
Genieten van het water en het zonnetje voor de viervoeter in zwembad De Vrije Slag. © Herman Stöver

Ook deze zaterdag was het weer een kakofonie van geblaf en een komen en gaan van viervoeters in alle soorten en maten.,,Het blijft altijd mooi om te zien hoeveel verschillende soorten er zijn”, geniet Beek.

Hij moest de poorten van het bad al een kwartier eerder dan gepland openen omdat sommige gasten - op vier poten - niet te houden waren.

Waar de ene hond meteen het water indook, moest een ander soms een beetje door het baasje aangemoedigd worden. In een hoek van het bad is de dierenambulance ook aangeschoven. 

Beek: ,,Dat is voor het geval een dier zijn poten bezeert, maar eigenlijk gebeurt er nooit iets. Ik kan me niet heugen dat er ooit honden met elkaar in gevecht raakten. Ze hebben hier veel te veel lol in.”

Volledig scherm
Genieten van het water en het zonnetje voor de viervoeter in zwembad De Vrije Slag. © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei