Bouwvakkers aan het werk in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bouwvakkers aan het werk in Nijmegen. © Paul Rapp

‘Honderden ontslagen in bouw door stikstofcrisis’, waarschuwt Bouwend Nederland Regio Oost

APELDOORN/EDE - Aannemers in Oost-Nederland gaan ontslag aanvragen voor honderden werknemers, zegt voorzitter Hans van Norel van Bouwend Nederland Regio Oost. Op het hoofdkantoor in Apeldoorn is het volgens hem ‘razend druk’ met ondernemers die advies vragen.

12 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  De aannemers in Nederland moeten zich op Duitsland en België gaan richten, daar mag nog volop gebouwd worden.Nederland is volgebouwd - wij moeten ons gaan concentreren op de bouw van windmolens en zonneparken, dit is goed voor het milieu en het klimaat.De bouw van nieuwe woningen en wegen - daar moeten we een streep door trekken.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Van de 150.000 nieuwkomers zijn 40% arbeidsmigranten en 60% zijn vluchtelingen, zij mogen bij binnenkomst niet werken en hebben minder snel een baan. Een substantieel deel blijft lang afhankelijk van een uitkering, de fout ligt bij de Nederlandse overheid.Dit zijn eerlijke cijfers en feiten, maar dat mag in Nederland niet verteld worden.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Wat we hier dadelijk overhouden... een land met veel migranten en veel ambtenaren achter het bureau. Ons bedrijfsleven en ambachtslieden vertrekken naar het buitenland.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Wat we moeten doen = kant en klaar woningen bouwen in Polen.Polen is dunbevolkt, daar zijn de stikstof en PFAS-eisen vrijwel nihil... ze stoken daar nog op steenkool en bruinkool..De kant en klaar woningen brengen we in vrachtwagens en treinen naar Nederland en vervolgens zetten we ze hier in de grond.Dan hoeven we hier niet te metselen en niet te timmeren.
 • Snorkel71

  2 jaar geleden
  Je hebt vast het idee dat alle nieuwkomers alleen maar tuig is en bontkraagjes dragen maar laat ik je uit deze illusie halen; veel van deze nieuwkomers zijn arbeiders uit Polen, India, Roemenië, Hongarije, enz... om alle vacatures op te vullen. Honderdduizenden wonen er al van in Nederland en die mensen moeten ook ergens wonen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei