Volledig scherm
PREMIUM
© DG

'Hotel mama' of toch op kamers: 'Ik vind mezelf geen echte student als ik niet op kamers ga'

EDE - Steeds minder studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) gaan op kamers. Door het nieuwe leenstelsel vinden veel studenten het te duur.  Het zorgt voor vreemde tegenstellingen. Zo reist Jeanine dagelijks uren. Eva kiest toch voor een kamer, ook al wonen haar ouders in Ede. ,,Maar ik vind mezelf geen echte student als ik niet op kamers ga."

Eva: Wel op kamers 

Volledig scherm
Eva van de Stolpe. © prive

Eva van de Stolpe (22) studeert HRM (Human Resource Management) en woont al haar hele leven vlakbij de CHE. Toch koos ze ervoor om op kamers te gaan om het studentenleven optimaal mee te maken. Eva: ,,Ik woon naast de campus. De keuze om op kamers te gaan was niet zo moeilijk. De ervaring van het op jezelf wonen maakt je volwassen. Hotel mama is fijn, maar het is nog beter om eigen regels en een eigen leven te hebben."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei