Ziekenhuis Gelderse Vallei. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei. Foto ter illustratie. © Herman Stöver

Huisartsen Gelderse Vallei maakt eigen handalcohol om schaarste tegen te gaan

EDE - Huisartsen Gelderse Vallei produceert haar eigen handalcohol. Dit wordt gedaan om de schaarste aan beschermingsmiddelen voor zorgmedewerkers tegen te gaan.

,,Vorige week hebben wij van de Wageningen Universiteit (WUR) een grote hoeveelheid alcohol gekregen’’, aldus Ronald Hendrikse, medisch directeur bij Huisartsen Gelderse Vallei (HAGV), de overkoepelende organisatie voor huisartsenzorg in de Gelderse Vallei.

,,Deze hoeveelheid alcohol wordt momenteel in Apotheek Weideman in Ede omgezet in handalcohol, waarmee alle huisartsenpraktijken in onze regio én Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn geholpen.”

Beschermingsmaskers en witte jassen

HAGV zegt veel steun te krijgen van bedrijven en instanties uit de regio. Zo zijn er beschermingsmaskers binnengekomen en hebben de huisartsen witte jassen van scholen mogen ontvangen voor in de praktijken. Deze witte jassen zijn weer door een wasserij chemisch gereinigd.

HAGV zegt dankbaar te zijn voor de materialen: ,,Deze initiatieven helpen ons veilige zorg te kunnen blijven leveren. Het is mooi om te zien dat we van allerlei kanten worden geholpen.’’

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei