Volledig scherm
© Gert Budding

Hulpdiensten zoeken naar inwoner van Ede in vijver Proosdijpark

EDE - In de Victoria Vesta-vijver in het Proosdijpark in Ede wordt door hulpdiensten gezocht naar een inwoner van Ede. Een passant trof er vanochtend rond 05:30 uur een onbeheerde damesfiets en wat persoonlijke spullen en belde de politie.

Die vond er onder andere een portemonnee met identiteitsbewijs en een telefoon. „Wij sluiten daarom niet uit dat er iemand te water is geraakt", aldus politiewoordvoerder Paul Koetsier.

Duikers
De brandweer uit Ede en uit Wageningen zoeken daarom de waterpartij af. Eerst is door duikers in een kleine cirkel om de vindplaats van de spullen gezocht in het water en met honden in de omgeving. Dat heeft niets opgeleverd.

Sonar
Daarna is met sonarapparatuur op een boot het grootste deel van de rest van de vijver afgespeurd. Ook daar is niets gevonden. Voor een resterend stukje moeilijk te peilen water wordt aan het eind van de middag met een dreg gezocht. Die is besteld, maar moet van ver komen.

Negatief
„Aan de hand van het gevonden identiteitsbewijs zijn we ook op het huisadres van de persoon gaan kijken. Daar was niemand thuis", aldus Koetsier. „Familie en vrienden kunnen we niet bereiken. Ziekenhuizen zijn gepolst.Tot nu toe is het resultaat negatief en lopen al die lijntjes dood." Volgens Koetsier is er geen aangifte van vermissing gedaan voor deze persoon.

Onderzoek
Koetsier zegt dat er nog wel wat onderzoek zal worden gedaan, maar dat het voor de politie redelijk op lijkt te houden als er in het laatste stukje vijver ook niets wordt gevonden.

Scenario
„Dat deze persoon zichzelf wat heeft aangedaan is een scenario waar we rekening mee houden", zegt Koetsier. „Van de andere kant zou je dan verwachten dat we hem of haar nu wel hadden gevonden."

Volledig scherm
© Gert Budding
Volledig scherm
© Gert Budding
Volledig scherm
© Gert Budding
Volledig scherm
© Gert Budding
Volledig scherm
© Gert Budding

De Vallei