De Mauritskazerne. Hier moet een deel van het World Food Center komen.
Volledig scherm
De Mauritskazerne. Hier moet een deel van het World Food Center komen. © DG

Iets duurder World Food Center barst van ambitie

EDE - 'Nu snap ik dat Nederland een belangrijk voedselland is.’ Met onder meer die gedachte moeten bezoekers vanaf 2022 het WFC Experience Center verlaten. Voor die nieuwe nog te bouwen attractie zijn de uitgangspunten vastgesteld, waar Ede en de Provincie Gelderland straks definitief over beslissen. 

2 reacties

  • Elvis

    3 jaar geleden
    De gem. Ede moet € 6.000.000,- ophoesten en de prov. Gld € 17.000.000,-. Dit geld kan beter besteed worden aan het bevorderen van de sport (kunstijsbaan) en onderhoud van sportaccommodaties. Indien mensen meer sporten leven ze gezonder en zal ook eerder het voedingspatroon worden aangepast. Kortom: het World Food Centre is een duur speeltje van wethouder Leon Meijer om zich als toekomstig minister/cq staatssecretaris van een "Food"-ministerie te profileren.
  • Tokkie

    3 jaar geleden
    Nou nou de ambities liegen er niet om, met 'World' in de naam.Maar denkt men nou echt dat dit dagelijks tientallen bussen met japanners en duitsers gaat trekken? 60 miljoen overheidsgeld voor een propagandagebouw. Weten we als burger weer goed waar we belasting voor betalen.Als een ondernemer dit doet en er brood in ziet vind ik het prima. Maar voor een overheid vind ik een dergelijke risicovolle onderneming not-done.Straks wel weer beknibbelen op elke euro die de leefbaarheid in de wijk vergroot. Gemeentebelastingen flink omhoog gooien. Maar hier wel 60 miljoen voor hebben. Waanzin.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei