Volledig scherm
Nachtelijk werk aan de verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord. © Do Visser/DG

In beide richtingen A12 Ede-Grijsoord hinder in herfstvakantie

EDE - Het verkeer op de snelweg A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord bij Wolfheze krijgt in de herfstvakantie voor de regio midden te maken met versmalde rijstroken en een lagere maximumsnelheid in beide rijrichtingen. Volgens Rijkswaterstaat duurt deze situatie van vrijdag 16 tot en met zondag 25 oktober.

De A12 tussen Ede en Grijsoord wordt verbreed naar 2 keer 3 rijstroken. De maatregelen in de herfstvakantie zijn onderdeel van een langere periode van 3 maanden waarin het verkeer in een van beide rijrichtingen te maken krijgt met smallere rijstroken en dus een lagere maximumsnelheid

Beperkingen
De beperkingen voor het verkeer richting Utrecht, sinds begin september van kracht, zijn bijna voorbij. Vanaf maandag 26 oktober heeft het verkeer weer de beschikking over 2 rijstroken van normale breedte en geldt weer de maximumsnelheid van 120 kilometer per uur.

Versmalling
De andere kant op, richting Arnhem, gaat de snelheid vanaf vrijdagavond 16 oktober terug naar 90 kilometer per uur en worden de rijstroken versmald. Dat zal duren tot eind november. Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans verwachten dat de wegverbreding eind volgend jaar is afgerond.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei