Volledig scherm
In Ede werd vandaag gestemd op de Hartenberg © Herman Stöver

In Ede is SGP net groter dan CU en Forum

EDE - In Ede (115.000 inwoners) is  de SGP wederom de grootste partij geworden. Maar het verschil met ChristenUnie en nieuwkomer Forum van Democratie is klein. VVD en CDA volgen op enige afstand als nummers vier en vijf.

De opkomst in Ede was beduidend hoger dan vier jaar geleden: 63 procent nu, 55 procent in 2015. Vier jaar geleden was de SGP duidelijk de grootste, gevolgd door CDA, VVD, ChristenUnie en D66. Peter van 't Hoog (nummer 3 bij de CU) lijkt zeker van een Statenzetel. En dat geldt ook voor de Edenaren Corrie-Christine van der Woude (VVD, nummer 8), Bert Komdeur (CDA, nummer 7) en Lunteraan P.J.F. Bouma (FvD, nummer 4). Net buiten de boot lijkt te vallen Joost Wander, de nummer 5  van de PVV. De minste stemmen waren in Ede weggelegd voor de lijst Jezus Leeft, de teller bleef steken op 96. DENK haalde in Ede 948 stemmen, GroenLinks wist haar aanhang ruim te verdubbelen tot 4.623 stemmers en werd daarmee de zesde partij in Ede.

Volledig scherm
Het gaat er om spannen voor Edenaar Bert Komdeur, de nummer 7 van het CDA
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei