Ineke Boon.
Volledig scherm
Ineke Boon. © In de Buurt Ede

Ineke uit Bennekom verkoopt lingerie aan huis: ‘Mensen geven zich letterlijk bloot aan mij’

BENNEKOM - Een nieuwe bh of slips kopen is voor de meeste vrouwen een drama. Alles moet uit om te passen, je staat te bibberen in het hokje en vaak weet je eigenlijk ook niet goed welke maat je eigenlijk hebt. Ineke Boon uit Bennekom helpt vrouwen: zij verkoopt lingerie aan huis.

Ineke organiseert verkoopochtenden en -middagen bij verzorgingshuizen, seniorenflats en dergelijke. ,,Ik vind het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig eigen keuzes moet kunnen maken. Daarom ben ik deze onderneming begonnen. Ik hoop op deze manier veel mensen van dienst te kunnen zijn.”

Als mensen het lastig vinden om naar een winkel te komen en lingerie te passen in een hokje, kan Boon juist een helpende hand bieden. “Als ik langskom kan ik ze helpen met uit- en aankleden, dat is juist geen enkel probleem.”

Voor Boon voor zichzelf begon, drie jaar geleden, werkte ze in meerdere lingeriezaken. ,,Ik zag toen dat als ouderen en minder mobiele mensen kwamen, ze al moe waren voor ze in de winkel waren en dan moesten ze nog passen. En voor dochters is het ook niet leuk om lingerie te kopen voor hun moeder; als het niet goed is, moeten ze weer terug naar de winkel.”

Hoe zo’n verkoopochtend er dan uitziet? Boon gaat met een grote bus vol lingerie naar de locatie, stalt alles uit als een soort ‘winkeltje’ en maakt er een gezellige ochtend van met haar klanten. ,,Met veel gesprekken en aandacht voor de mens.” Passen? Dat kan in het invalidentoilet, want dat is lekker ruim.

Collectie

Boon’s collectie bestaat uit pyjama’s, nachthemden, dusters, hemdjes, slips, bh’s, corseletten, panty’s, pantykousjes en pantybroekjes. Zowel voor vrouwen, als voor mannen, al is de damescollectie wel een stuk uitgebreider. Alles is van goede kwaliteit, want in verzorgingshuizen wordt de lingerie heet gewassen en daar moet het wel tegen bestand tegen zijn, legt ze uit.

,,Het sociale stukje vind ik erg leuk. Soms zijn het mensen die weinig buiten komen. Die vertellen me dan hele verhalen, ze geven zich letterlijk bloot aan mij.”

Dit is een verhaal van indebuurt.nl/ede 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei