De auto ligt ondersteboven in de sloot nadat een shovel de persfotograaf opzettelijk heeft aangereden in Lunteren. Het voertuig is inmiddels total loss verklaard. Vrienden en collega's van de persfotograaf hebben een crowdfunding opgezet voor een nieuwe auto.
Volledig scherm
PREMIUM
De auto ligt ondersteboven in de sloot nadat een shovel de persfotograaf opzettelijk heeft aangereden in Lunteren. Het voertuig is inmiddels total loss verklaard. Vrienden en collega's van de persfotograaf hebben een crowdfunding opgezet voor een nieuwe auto. © Persbureau Heitink

Inzamelingsactie voor aangevallen persfotograaf: ‘Hij had die auto net een maand en was er zo trots op’

LUNTEREN - Vrienden en collega's van de persfotograaf die maandagavond werd aangevallen in Lunteren, hebben een crowdfunding voor hem opgezet. Het streven is om genoeg geld in te zamelen voor een nieuwe auto.

10 reacties

 • Jelmer Ready

  1 jaar geleden
  Volgens mij is er sprake van schade veroorzaakt door een ander motorvoertuig die een verplichte WA verzekering moet hebben. De WA verzekeraar zal daarom in 1e instantie conform de WAM (Wet Aansprakelijkheidverzekering Motorrijtuigen) de schade van Timothy en zijn vriendin moeten regelen en betalen. De verzekeraar kan dan wel de uitgekeerde schade verhalen op de bestuurder van de shovel. Sterkte ermee in ieder geval.
 • Chris Toorop

  1 jaar geleden
  Helaas is zo een actie wel nodig. Je kunt wel zeggen, dader betaalt, maar je weet hoe dat gaat hier in Nederland. Het recht beschermt meer de dader dan het slachtoffer, dus als de dader in het uiterste geval een schadevergoeding moet betalen, zal het niet toereikend zijn en of jaren verder voordat deze over de brug komt.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk is de verdachte een geloofsfundamentalist die vanwege hun overtuiging geen verzekeringen mogen afsluiten, ze vertrouwen op God, dus moet de kerkcollecte as Zondag maar een flinke duit in het zakje doen om hun broeder te helpen om de door hem veroorzaakte schade te vergoeden! Voor de rest zal een aardse rechter hem hopelijk een passende straf opleggen.
 • Klaas Wielinga

  1 jaar geleden
  Is het wel verstandig om brandende auto's te fotograferen? Zijn de piromanen daar juist op uit? Fotografeer dan het uitgebrande wrak. Dan zie je beter hoe erg het voor de eigenaren is.
 • A I Anders

  1 jaar geleden
  Precies Colijn van Aanris. Die is verantwoordelijk en ik hoop dat de rechter hem dat minimaal oplegt incl. enkele jaartjes brommen!
 1. Omstanders duwen auto persfotograaf opzettelijk met shovel in sloot in Lunteren: ‘Dit is levensgevaarlijk’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Omstanders duwen auto persfoto­graaf opzette­lijk met shovel in sloot in Lunteren: ‘Dit is levensge­vaar­lijk’

  LUNTEREN - Een persfotograaf en zijn vriendin zijn maandagavond in Lunteren aangevallen door omstanders tijdens een vermeende autobrand. De auto van de fotograaf werd opzettelijk in de sloot geduwd met een shovel en vervolgens ook nog op de kop gegooid. Twee mannen zijn aangehouden en zitten nog vast. Betrokkenen reageren geschokt op de gebeurtenissen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei