Boer Herman Pieter Prangsma.
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Herman Pieter Prangsma. © Raphaël Drent

Is het huwelijk van boer en natuur op de Veluwe te redden? ‘Jongens, jullie kunnen me de pot op, ik schei ermee uit’

Met hun stikstofuitstotende bedrijven liggen ze precies naast het grootste en populairste kwetsbare natuurgebied van Nederland op het vasteland. Is er nog toekomst voor de boeren op en rond de Veluwe? 

3 reacties

 • ikke

  2 jaar geleden
  Kijk ook even naar wat er aan voedsel word geïmporteerd...! 2 maal de landbouwoppervlakte van Nederland is in gebruik om het voedsel wat in de winkels in Nederland word verkocht aan de Nederlandse burgers...!! Dus met andere woorden We hebben landbouwoppervlakte in Nederland voor de helft van de Nederlandse inwoners, maar omdat hier de wereldkampioenen voedselproducerende Agrariërs zitten kunnen we voedsel exporteren zodat het welzijn van de staatskas ook flink mee profiteert....  
 • Wilhelmus Liebrand

  2 jaar geleden
  Sluiten van grenzen is een uistekend idee als je 75 % van de productie exporteerd!
 • Wim

  2 jaar geleden
  Het kan best, boer en natuur samen. Maar de boer is stronteigenwijs en bovendien slecht georganiseerd. Teveel organisaties rondom boeren, vooral LTO, zullen nooit duurzaamheid promoten en louter meeslepen in hun gedram. LTO komt alleen in beweging met de mond en alleen als ze veel geld krijgen, zoals voor stukjes nepnatuur, ingezaaide akkerranden. Hef LTO op, organiseer je massaal opnieuw, zorg voor goede prijzen (voor ‘sluiten’ van grenzen is de politiek nodig) en omarm de natuur.

In samenwerking met indebuurt Ede