Volledig scherm

Jade uit Ede mag de kindermiljoenennota aanbieden

EDE - Jade Couwmans van basisschool OBS De Kern uit Ede heeft vandaag in de Tweede Kamer het koffertje met de kindermiljoenennota mogen aanbieden. Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg nam het koffertje in ontvangst. Aan die zogenoemde kindermiljoenennota hebben ruim 10.000 kinderen uit vierhonderd klassen meegewerkt.

In de begroting van de kinderen gaat er 27 miljard euro naar de zorg, en 26 miljard naar het leger. Ter vergelijking: voor dit jaar begrootte het kabinet-Rutte de zorgkosten op 74,6 miljard, de kosten voor defensie op 7,5 miljard.

Ook willen kinderen 26 miljard euro voor veiligheid en hetzelfde bedrag voor scholen. Voor natuur willen kinderen zelfs 23 miljard euro uittrekken. Dat is 23 keer zoveel als wat er in de echte miljoenennota staat, aldus Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg (VVD). Hij kreeg de kindermiljoenennota vanmiddag in Den Haag overhandigd. Morgen verschijnt de 'volwassen' miljoenennota.

Volledig scherm
Jade Couwmans van basisschool OBS De Kern uit Ede biedt het koffertje met de Kinder Miljoenennota aan in de Tweede Kamer. © ANP

De Vallei