Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Pallas Athene College hebben ze lokalen van cultuur en techniek bij elkaar gevoegd op de creatielocatie. © Herman Stöver

Jaloers op het nieuwe kunstcluster van het Pallas Athene College

EDE - Creativiteit moet stromen en niet beperkt blijven tot de deur van een vaklokaal, dachten ze bij het Pallas Athene College in Ede.

Maandagmiddag opende kunstdocent Marlou van Heemskerk vanuit een verhuisdoos de creatielocatie. Vier kunstlokalen zijn nu met elkaar verbonden door open deuren en een centraal kunstplein. ,,Het doel is dat leerlingen in de verschillende kunstvakken meer gaan samenwerken”, vertelt Van Heemskerk, coördinator kunstvakken bij Pallas Athene.

Hout- en metaalbewerking, boetseren, tekenen en ontwerpen gebeurde tot voor kort allemaal in gescheiden ruimten. Maar kennis delen is de nieuwe trend, vindt de kunstdocent. En dus lopen de lokalen voor deze disciplines nu in elkaar over. Wie tekent wil ook wel eens snuffelen aan een ontwerpprogramma op de computer bijvoorbeeld.

Die kan door de open deuren nu binnenvallen bij een medeleerling en hoeft niet meer stil te wachten tot de les is afgelopen. Leerlingen die op deze nieuwe manier kunst gaan bedrijven, gaan met een open mind de wereld in’', hoopt Van Heemskerk. ,,Nieuwsgierig, oplossingsgericht, en de verbinding met anderen zoekend.‘’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei