Volledig scherm
Locoburgemeester Leon Meijer feliciteert Jan Haasjes met zijn onderscheiding. © Gemeente Ede

Jan Haasjes krijgt Edese Medaille van Verdienste

EDE - Jan Haasjes heeft donderdag de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Haasjes kreeg de de medaille tijdens zijn afscheid als directeur van Het Streek locatie Zandlaan uit handen van locoburgemeester Leon Meijer.

De gemeente noemt de onderscheiding een blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor de wijze waarop Haasjes zich, als schooldirecteur de afgelopen 10 jaar heeft ingezet voor de Edese samenleving. Onder zijn leiding heeft de school zich ontwikkeld tot een plek waar iedereen meetelt en waar, vaak kwetsbare leerlingen, zich kunnen ontwikkelen. Ook heeft hij zich volop ingezet om verschillende onderwijskundige en pedagogische ontwikkelingen voor elkaar te krijgen, zoals het predicaat excellent voor het praktijkonderwijs en uitstekende loopbaanbegeleiding.

Haasjes onderkende in een vroeg stadium de maatschappelijke vraag naar technisch onderlegd personeel. Daarom bleef hij zich inzetten om het aanbod van techniekonderwijs te vergroten en om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Hij stond open voor ideeën van zijn medewerkers en zocht naar meer en betere mogelijkheden voor zijn leerlingen. 

Naast zijn inzet voor Het Streek heeft Haasjes ook veel school-overstijgende taken opgepakt. Zo zorgde hij voor een verbindend element met andere scholen in de regio en het bedrijfsleven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei