Volledig scherm
PREMIUM
Lara Hoogenbosch, Hanneke Pars, Stephan Neijenhuis en Thijs van Silfhout van de Edese Jongerenraad. © Herman Stöver

Je kunt niet meer om de Jongerenraad van Ede heen

EDE - Op de kop af tien jaar is de Edese jongerenraad actief. Ze boekte successen als het skatepark bij De Peppel en de openluchtbioscoop Cinema in het park. Vier leden blikken terug en vertellen ook over de persoonlijke groei die ze doormaakten door de raad.

Wie wil meedenken over jongerenzaken in de gemeente Ede en tussen de 15 en 25 jaar oud is, kan lid worden van de jongerenraad. Stephan Neijenhuis (25) deed dat van 2009 tot 2011. Hij is nu fractievoorzitter van D66 Ede en werkt als beleidseconoom bij het Ministerie van Volksgezondheid. 
Hanneke Pors (24) werkt aan de energietransitie bij de provincie Gelderland. Ze was van 2010 tot 2014 jongerenraadslid. Lara Hoogenbosch (22) is vanaf 2016 bij de jongerenraad en nu voorzitter. Ze studeert Pedagogische wetenschappen. Thijs van Silfhout (19) is sinds 2018 lid van de jongerenraad. Hij doet de mbo-opleiding Commercieel junior accountmanager.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei