Volledig scherm
PREMIUM
Kunsthandelaar Kas Buunk met zijn ontdekkingen. © Herman Stöver

Jonge kunsthandelaar ontdekt drie Koekkoeks in drie weken tijd: ‘Speuren en bieden met een pokerface’

EDE/KLEEF - Kas Buunk (25) uit Ede heeft drie originele Koekkoeks ontdekt. Hij kocht ze voor een zacht prijsje, de verkopers wisten niet dat het om beroemde landschapsschilders ging. Geschatte waarde: 65.000 euro. 

Het is een kwestie van goed speuren, kennis hebben en bieden met een pokerface. Dan kun je als kunstkoper soms een schilderij vinden dat veel geld waard is.

Kas Buunk, telg van een kunsthandelaarsfamilie uit Ede, heeft ondanks zijn jonge leeftijd inmiddels een goed oog voor verborgen schatten ontwikkeld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei