Volledig scherm
Foto: ANP

Jongen (17) loopt met luchtbuks door Edese wijk Veldhuizen

EDE - In de Edese wijk Veldhuizen is maandagavond rond 19.45 uur een 17-jarige jongen aangehouden, omdat hij gewapend met een luchtbuks over straat liep. De politie heeft de Edenaar opgepakt voor verboden wapenbezit.

De jongen zou samen met een groep anderen voor overlast hebben gezorgd in het Proosdijpark. Getuigen zagen dat een van de jongens een luchtbuks bij zich had en benaderden de politie. Gealarmeerde agenten brachten de groep daarop een bezoekje. Bij het zien van de politie sloegen de jongeren op de vlucht.

Samenscholingsverbod
Op de Valkestein vond de politie de jongen met de luchtbuks. Tijdens de vlucht zagen agenten dat hij een tas weggooide met daarin het wapen. Behalve voor verboden wapenbezit is de 17-jarige aangehouden voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Dat verbod heeft de Edese burgemeester begin deze maand ingesteld in de wijk, vanwege de onlusten. De afgelopen weken is het erg onrustig in Veldhuizen. Zo zijn er meerdere auto's in brand gestoken en zijn hulpverleners met stenen bekogeld.

Bekende
De politie wil niet zeggen of de tiener met luchtbuks een van de jongens is, die al in beeld zijn vanwege eerdere onrust in de wijk. Het ging daarbij veelal om jongens van Marokkaanse afkomst. „De politie treedt op bij overlast en overtredingen, of iemand nu bij ons bekend is of niet”, aldus een woordvoerder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei