Volledig scherm
© ANP

Jongeren belemmeren hulpverleners na ongeval; twee aanhoudingen

EDE - Een 18-jarige automobiliste uit Ede is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. De vrouw was betrokken bij een aanrijding op de kruising van de Lunterseweg en de Krommesteeg in Ede en rende direct weg van de plaats van het ongeval. Bij het ongeval zijn meerdere gewonden gevallen.

De vrouw werd kort na het ongeval gevonden onder een tuinbankje, waar ze zich had verstopt. Uit een bloedproef is gebleken dat ze onder invloed van alcohol was.

Werkruimte
In de auto van de vrouw zaten in totaal vijf jongeren. Bij de behandeling van één van die jongeren kregen ambulancemedewerkers 'weinig werkruimte' van de anderen, meldt de politie. Daarop hebben de agenten de jongeren weggestuurd. Een 19-jarige man uit Lunteren beweerde dat zijn vriend in de ambulance zat en bleef schreeuwen en duwen, aldus de politie.

Aanhouding
Kort daarop kwam de man terug met zijn ouders, die probeerden hem te kalmeren. De man uit Lunteren schold zijn ouders uit en vervolgens ook de agenten. Toen de agenten de man wilden aanhouden vanwege belediging, werd de aanhouding door omstanders – waaronder de ouders – belemmerd. De man is uiteindelijk aangehouden naar het politiebureau gebracht.

De Vallei