Joop Rietveld in zijn appartement in Nova Gelriae, met de thermostaat op de muur tussen foto's en klok. Hij vindt het systeem van warmte-koude-opslag fantastisch, omdat het zo duurzaam is. Maar het doet het in het appartementencomplex al jarenlang heel slecht, vooral op koude dagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joop Rietveld in zijn appartement in Nova Gelriae, met de thermostaat op de muur tussen foto's en klok. Hij vindt het systeem van warmte-koude-opslag fantastisch, omdat het zo duurzaam is. Maar het doet het in het appartementencomplex al jarenlang heel slecht, vooral op koude dagen. © Herman Stöver

Joops appartement is in de zomer koel, maar in de winter ook: ‘De incasso heb ik stopgezet’

,,Ik zeg weleens: Dit zouden hele goede vakantiewoningen zijn, want in de winter moet je hier niet zijn. Als het kouder wordt, is het maar afwachten of je het warm krijgt binnen”, vat een bewoner het probleem samen waar zij en haar medehuurders van appartementencomplex Nova Gelriae in Ede tegenaan lopen. Al jarenlang. Een structurele oplossing blijft uit.

4 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  aanpakken die overheid die met al die onzinnige plannen komen om maar te bezuinigen. er gaat niets boven kolen/gas en oliestook.
 • Willem Flutsch

  1 maand geleden
  Hoezo in gesprek gaan...het is geen politiek...er zijn schijnbaar terechte klachten,..dan niet lullen maar poetsen...en aanpassen dat systeem!
 • Peter Galen

  1 maand geleden
  Aanpakken die energie maatschappijen
 • Marie-Louise Walter

  1 maand geleden
  Ja, en ons dan maar pushen over te stappen naar onderontwikkelde systemen, inclusief de warmtepomp. Ik denk erover na om een houtkachel te laten plaatsen

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei