Volledig scherm
© DG

Kerstboomdief mag zelf naar cel in Ede fietsen

BENNEKOM - Een man die dinsdag een kerstboom meenam bij een supermarkt in Ede heeft van de politie zelf naar zijn cel mogen fietsen, onder begeleiding van een politiemotor. De man kon worden opgespoord met videobeelden.

Een supermarktmedewerker had de man zich verdacht zien ophouden bij het rek met planten buiten de supermarkt. Hij sloeg echter op de vlucht toen hij werd aangesproken. Hij nam daarbij een kerstboom mee zonder die af te rekenen.

Tas
Even later bleek dat dezelfde man in die supermarkt ook een tas te hebben gestolen van een winkelende vrouw. De vrouw meldde zich bij de medewerkster die de man had aangesproken bij het plantenrek, waarop de bewakingsbeelden werden nagekeken. Daarop was de diefstal te zien.

Signalement
Politie-agenten konden door het goede signalement al snel achterhalen om wie het ging. Bij het huisadres van de man stond de kerstboom en nog een gestolen plant voor de deur. De verdachte zelf was niet thuis. Een motoragent in Ede zag hem vervolgens fietsen.

Zonder helm
De man had de gestolen pinpas nog op zak en later bleek ook de gestolen tas in de woning te liggen. Omdat er geen auto beschikbaar was om de man naar het politiebureau te brengen, en hij niet zonder helm mee kon op de motor, mocht hij onder 'speciale begeleiding' zelf naar zijn cel fietsen

De Vallei