Herdenking bij monument Amerikaanse vlieger Dolor A. Martin die 75 jaar geleden bij de Kraats neerstortte. Leerlingen van de Kraatsschool planten bloemen.
Volledig scherm
Herdenking bij monument Amerikaanse vlieger Dolor A. Martin die 75 jaar geleden bij de Kraats neerstortte. Leerlingen van de Kraatsschool planten bloemen. © Herman Stöver

Kinderen Kraatsschool herdenken omgekomen Amerikaanse vlieger

BENNEKOM - Leerlingen van de School met de Bijbel ‘De Kraats’ bij Bennekom staan stil bij de dood van Dolor Martin bij het monumentje dat ter nagedachtenis van de Amerikaanse vlieger is opgericht. Zondag is het precies 75 jaar geleden dat hij sneuvelde op een akker bij de hoek van de Harnschesteeg en de Krommesteeg. 

0 reacties

 1. Oorlogskind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebiuskerk: ‘Ik heb de toren zien branden’
  Video

  Oorlogs­kind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebius­kerk: ‘Ik heb de toren zien branden’

  ARNHEM - Bij oorlogskind van de Slag om Arnhem Gé Bijlsma springen op vrijdagmorgen 17 september 2021 de tranen in de ogen als de kerkklokken van de Eusebius om 11.41 uur hoort galmen vanaf de voet van de toren. Voor het eerst van zijn leven krijgt hij de gelegenheid om de knop in te drukken om de grote kerk te laten spreken, als teken dat de herdenkingen zijn begonnen in de Airbornegemeenten Arnhem, Renkum, Overbetuwe en Ede.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei