Volledig scherm
Archieffoto. © Thinkstock

Klacht na zware val 83-jarige op stoep Van Heeckerenlaan

EDE - Een 83-jarige Edese heeft hersenletsel opgelopen bij een val op een trottoir aan de Van Heeckerenlaan. Volgens haar zoon Hans Rothuis is het incident te wijten aan de slechte staat van het trottoir. Hij kondigt een klacht aan bij de gemeente Ede en sluit niet uit dat hij ook nog een schadeclaim indient.

Rothuis liep vrijdag met zijn moeder vanuit woonzorgcentrum Bethanië, waar ze woont, richting zijn auto die geparkeerd stond nabij het verderop gelegen complex van tennisclub ETC. Parkeren bij Bethanië was niet mogelijk vanwege een markt.

Bewusteloos
De vrouw struikelde over een uitstekende steen in het trottoir. Ze kwam ten val en raakte buiten bewustzijn. Ze werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het leek er maandagmiddag op dat ze zal herstellen.

Vragen
De zoon zegt dat het trottoir zo slecht is dat meer valpartijen een kwestie van tijd zijn. Het CDA in de gemeenteraad kondigde via sociale media aan opheldering te zullen vragen over de kwestie. De partij stelde eerder schriftelijke raadsvragen over de uitrit bij Bethanië.

De gemeente Ede kon vandaag nog geen reactie geven.

De Vallei