Een agent en boswachter zoeken naar een losgebroken stier bij de N224 in Ede.
Volledig scherm
Een agent en boswachter zoeken naar een losgebroken stier bij de N224 in Ede. © Persbureau Heitink

Klopjacht op stier houdt Anja uit de slaap: ‘Ik zag hem midden op de N224 lopen’

VIDEOEDE - ,,En dan zeggen ze dat het lekker rustig wonen is in het bos. Nou vannacht niet”, zegt Anja Peijer. Een klopjacht op een loslopende zwarte stier hield de Edese in de nacht van zondag op maandag uit haar slaap.

Peijer woont tegenover het dierenasiel De Hof van Ede aan de N224. Even na middernacht hoorde de bewoonster een vrachtwagen vaart minderen.

,,Mijn slaapkamerraam grenst aan de weg. Het groot licht van de vrachtwagen scheen naar binnen.” Als Peijer uit het raam buigt om te kijken wat er aan de hand is, ziet ze een enorme stier op de weg lopen.

,,Ik wist dat ze al sinds zondag op zoek waren naar het beest.” 

‘Ze zullen hem nu wel verdoven’

Weggebruikers op de Verlengde Arnhemseweg - N224 bij Ede worden gewaarschuwd voor de loslopende stier.
Volledig scherm
Weggebruikers op de Verlengde Arnhemseweg - N224 bij Ede worden gewaarschuwd voor de loslopende stier. © AS Media

Langs de weg staan sinds dit weekend borden waarop automobilisten wordt geadviseerd hun snelheid aan te passen in verband met de loslopende stier.

Peijer belt meteen met de politie en krijgt te horen ‘we zijn er al mee bezig, vanmiddag hebben we ook meldingen gehad’. Peijer maakt duidelijk dat de stier op dat moment, kwart over twaalf, voor haar huis loopt. Binnen twintig minuten zijn politie en wildbeheer ter plaatse.

,,Ik zag ze continue heen en weer rijden. Op een gegeven moment reed de politie-auto stapvoets naast de stier. Ik dacht nog: ze zullen hem nu wel verdoven. Maar dat gebeurde niet.”

Om twee uur is Peijer weer gaan slapen, de stier was toen nog niet gevangen. ,,Vanmorgen hoorde ik van het wijkbeheer dat het nog altijd niet gelukt is.”

‘Enorme joekel’

Wie de eigenaar is van de stier weet Peijer niet. ,,Wij denken dat het een stier is van de wilde kudde die hierachter vrij rondloopt. Boerenbedrijven hebben we hier eigenlijk niet in de buurt. Alleen De Kreel.”

Dat het een ‘enorme joekel’ is heeft Peijer wel kunnen zien. ,,Als je deze voor de auto krijgt, dan vertel je het niet na.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei