Een van de twee windmolens bij Ede. Het zijn de enige twee op dit moment in de regio Foodvalley. In 2030 moeten dat er veertien zijn in het hele gebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de twee windmolens bij Ede. Het zijn de enige twee op dit moment in de regio Foodvalley. In 2030 moeten dat er veertien zijn in het hele gebied. © Herman Stöver

Komst extra zonnepanelen en windmolens in Vallei onvermijdelijk, maar waar?

EDE/ VEENENDAAL - De regio Foodvalley wil in 2050 net zo veel energie opwekken als ze zelf gebruikt. En dat moet ook nog eens duurzaam gebeuren.

4 reacties

 • robert jan de bruin

  7 maanden geleden
  Zolang er nog "lege daken" zijn geen plaatsing van zonnepanelen op akker of grond. Het is toch van de zotte, grond bezetten terwijl er plenty ruimte vrij op de daken is. Windmolen? Tja iedereen wil ze niet in zijn achtertuin, maar we zullen er toch aan moeten, anders dineren we straks weer bij aarslicht.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  er moet iemand enorm veel verdienen aan die dingen om ook hier over dit soort dingen te denken. nou mensen let op als je een week van te voren te horen krijgt dat je een tien tal van dingen in je achtertuin krijgt geplant.
 • G. Lokhorst

  7 maanden geleden
  Ik mis in de energie strategie de geothermie. Kijk eerst bij Trias- westland.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  nergens want hiertegen komt zo'n oppositie uit de burgerij, dat deze plannen geen doorgang zullen vinden. of wordt het net zo'n rommeltje als 10 Pinokkio? list en bedrog regeert en de burger wordt gewoon buiten spel gezet.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei