Ontwerp van de World Food Experience.
Volledig scherm
PREMIUM
Ontwerp van de World Food Experience. © World Food Center Experience

Kosten bouw World Food Experience lopen op: attractie blijft vooralsnog onaangetast maar gaat wel later open

De bouw van de World Food Experience (WFE) in Ede gaat nog steeds door, maar de kosten lopen intussen flink op door ontwikkelingen op de bouwmarkt. De stichting achter het attractiepark rond voedsel en voeding heeft enkele aanpassingen aan het gebouw gedaan. ,,Maar dit heeft niet of nauwelijks invloed op de inhoud van de attractie”, zegt woordvoerder David de Bruijn.

5 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  en weer wordt er een groot onbetaalbaar project uitgevoerd spijtig voor de betrokkenen dat zij dit toegelaten hebben.
 • Bennie Van Ee

  1 maand geleden
  Het lijkt erop dat de inwoners van Ede alles maar accepteren wat de raad bedenkt. Zelfs zo'n megalomaan project roept nauwelijks weerstand op. Men vergeet zeker dat het wel betaald wordt door de Edenaren zelf. Alleen de mensen achter EdeDorp zijn kritisch terwijl iedereen met een beetje verstand weet dat dit project gedoemd is te mislukken. Slaap lekker verder daar in Ede. Blij dat er ik er niet meer woon. Lang leve de Achterhoek.
 • Jeroen van de kraats

  1 maand geleden
  En nog steeds wordt dit volledig kansloze project doorgezet. Dit gaat zo ontzettend veel geld kosten en dat terwijl er geen hond op zit te wachten. Alleen al het gegeven dat nagenoeg alle commerciële partijen zich hebben teruggetrokken omdat ze het financieel niet haalbaar vinden zou onze ambtenaren toch aan het denken moeten zetten maar nee, de heren en dames duwen kosten wat het kost door. Ik zou heel graag een referendum hierover zien!
 • Janneke van der Tas

  1 maand geleden
  Mijn gedachten en oprecht medeleven gaan uit naar ál die gezinnen die in armoede (over-) leven en afhankelijk zijn van de Edese voedselbank in nood.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Dit wordt net zo’n grote flop als de Floriade.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei