Volledig scherm
Liane Vissers. © Herman Stöver

Kritiek docent op Marnix College na gedwongen vertrek

EDE - Liane Vissers-Van ’t Hof, 1 van de 3 docenten die recent gedwongen vertrok bij het Marnix College in Ede, heeft grote kritiek op het College van Bestuur en de Raad van Toezicht van de middelbare school.

De Edese en 2 collega’s werden na een conflict met de schoolleiding eind 2014 geschorst.

Rechter
Dit gebeurde op basis van een naar later bleek ondeugdelijk rapport van een extern bureau. Vissers stapte naar de rechter, die bepaalde dat het moest worden ingetrokken. De Raad van Toezicht van de school greep niet in. De Edese stelt dat het College van Bestuur en de Raad van Toezicht op het oog wel erg nauw verweven zijn.

Doorbetaald
Vissers, die 27 jaar in dienst was van het Marnix, tekende uiteindelijk eind vorig jaar een vaststellingsovereenkomst nadat een poging tot mediation op niets was uitgelopen. Ze kreeg haar salaris 1 jaar lang doorbetaald terwijl ze geen les meer gaf. Sinds kort staat ze elders weer enkele uren voor de klas.

Ze vindt het moeilijk te verteren dat de verantwoordelijke bestuurders hun gang kunnen blijven gaan. "Ze kosten de samenleving handenvol geld.”

Lees een uitgebreid interview met Liane Vissers zaterdag in de editie Vallei van de Gelderlander, ook online te lezen via krant.gelderlander.nl.

  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei