Volledig scherm
De schuilkelder van het Kröller-Müller Museum. © Herman Stöver

Kröller-Müller Museum in Otterlo trekt meer dan 400.000 bezoekers

OTTERLO - Voor het eerst sinds een grote tentoonstelling over Vincent van Gogh, heeft het Kröller-Müller Museum weer meer dan 400.000 bezoekers in een jaar mogen ontvangen. Het museum telde in 2019 405.000 bezoekers. In 2018 haalde het museum in Nationaal park de Hoge Veluwe het aantal van 400.000 net niet. Toen bleef de teller steken op 396.000 bezoekers.

Het museum dankt de hoge bezoekerscijfers van 2019 aan de tentoonstellingen die het heeft samengesteld uit de eigen collecties. Het gaat om Het begin van een nieuwe wereld en Het leven getekend. Die laatste is nog te zien tot en met 19 januari van dit jaar. 

Schuilkelder open

Daarnaast waren er kleinere presentaties te zien en stelde het museum voor het eerst haar schuilkelder open waar het geluidswerk The Wind Rose van Susan Philipsz ervaren kon worden. In de schuilkelder lag tijdens de Tweede Wereldoorlog de collectie van het in 1938 geopende Rijksmuseum Kröller-Müller, goed beschermd tegen bombardementen. In het voorjaar van 2020 gaat de schuilkelder opnieuw open voor publiek omdat dan 75 jaar bevrijding wordt gevierd. 

Het museum in Otterlo verzorgt ook tentoonstellingen in het buitenland.  Die in Kopenhagen, Houston, Londen, Milaan, Tokyo en Potsdam trokken samen meer dan een miljoen bezoekers. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei