Volledig scherm
Het schilderij Scheepje Zeilen van B.J.. Blommers is een van de 'Edese' werken die te zien zijn in De Held. © Simonis & Buunk

Kunsthandel Ede leent schilderijen voor film De Held

EDE - Kunsthandel Simonis & Buunk heeft 15 schilderijen in bruikleen gegeven aan de makers van de film De Held. De openingsfilm van het 36ste NederlandsFilm Festival, dat woensdag begint, gaat over een Joods echtpaar dat kunst uit de Haagse School verzamelde. De werken in de film zijn samen meer dan 1 miljoen euro waard.

In de film zijn schilderijen te zien van Hollandse meesters als Mesdag, Weissenbruch, Roelofs en Israels. Ze sieren de muur van de villa van de familie Silverstein, om wie de film draait.

Verzoek
Simonis & Buunk besloot in te gaan op een verzoek van de filmmakers, die graag echte kunst wilden tonen in de film. De doeken werden daarom tijdelijk overgebracht naar een villa in Baarn waar de film is opgenomen. Het Edese bedrijf heeft 3.000 werken in depot en is daarmee een van de grotere kunsthandels in Nederland.

Thriller
De Held is een verfilming van de literaire thriller van Jessica Durlacher. Acteurs als Monic Hendrickx, Daan Schuurmans en Susan Visser zijn erin te zien. De film draait vanaf 29 september in de bioscoop.

Bekijk hier de trailer:

Sara Silverstein is net met haar familie teruggekeerd uit LA. Ze is nooit in aanraking gekomen met geweld, dus als haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich machteloos en verpletterd. Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden. Als vlak daarop haar gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. Houdt dit alles verband met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader? Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden. De verfilming van de spannende roman van Jessica Durlacher is geregisseerd door Menno Mejyes met in de hoofdrollen Monic Hendrickx, Fedja van Huet, Daan Schuurmans, Susan Visser, Thijs Boermans, Kitty Courbois, Hans Croiset en Suus de Nies.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei