Volledig scherm
Larissa Verhoeff hoort dat zij de nieuwe stadsdichter van Ede is. Medefinalist Lennert de Heer klapt voor haar. © Herman Stöver

Larissa Verhoeff is nieuwe stadsdichter van Ede

EDE - Larissa Verhoeff is woensdagavond in Cultura gekozen tot de nieuwe stadsdichter van de gemeente Ede. Verhoeff is de opvolger van Harry Oonk die de functie de afgelopen drie jaar bekleedde. 

Volgens de jury, onder voorzitterschap van wethouder Cultuur Hester Veltman, was Verhoeff de beste van de drie aangemelde kandidaten. Naast haar waren dat Jacqueline Postma en Lennert de Heer. 

De aspirant-stadsdichters moesten eerst uitmaken wie er in de finale kwamen. Na het voordragen van gedichten over het nieuwe marktplein, de zondagsrust en een eigen onderwerp, koos de zaal Verhoeff en De Heer voor de finale. Daar moesten ze indruk maken op de vakjury (naast Veltman, de oude stadsdichter Oonk en Cultura-baas Gerrie Poelert) met poëzie over food en het bestuursakkoord dat de coalitiepartijen onlangs sloten. Daar toonde Verhoeff zich de beste. De komende drie jaar is zij Edes stadsdichter.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei