Levensgevaarlijk of niet? Overweg splijt Lunterse straat

videoLUNTEREN - Een onbewaakte spoorwegovergang splijt de Lunterse Poelakkerweg. ,,Levensgevaarlijk, van mij mag hij vandaag dicht’’, vindt Pieter van Engen. Daar is buurvrouw Margriet van den Top het helemaal niet mee eens. Ze wil dat ProRail de overgang openhoudt.

Zodra de alarmbellen gaan, houdt Francine van Holland haar hondje angstvallig bij de rails vandaan. ,,Ik ben altijd erg voorzichtig. Er is hier ooit een vrouw onder de trein gekomen.’’ Als de trein voorbij is, steekt ze over naar het zandpad aan de overkant. Erg rouwig om de afsluiting is ze niet. ,,Het is maar een heel klein stukje omlopen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
    PREMIUM

    Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

    NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei