Volledig scherm
PREMIUM
Kippen van bioboer Anton van Steenbergen in Bennekom. © Herman Stover

'Logisch' dat Gelderland na bar jaar campagne betaalt om ei te promoten

De provincie Gelderland moet meer doen om de regionale kippenboeren te ondersteunen. Dat vindt het Gelderse CDA. De steun is nodig omdat de boeren nog steeds kampen met de naweeën van de fipronil affaire. ,,We moeten het Gelderse ei meer promoten.”

Een jaar geleden werd de pluimveesector getroffen door de fipronilcrisis. De NVWA blokkeerde honderden pluimveebedrijven omdat in de eieren de verboden stof fipronil werd aangetroffen.

Deze voor de mens giftige stof zat in een bestrijdingsmiddel tegen bloedluis waar veel kippen last van hebben.

poll

Dat de provincie Gelderse eieren moet promoten in Duitsland, is grote onzin

  • Eens (64%)
  • Oneens (36%)
2079 stemmen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!
    PREMIUM

    Burgemees­ter Verhulst: Georgani­seer­de misdaad? We pikken het niet!

    EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei