Volledig scherm
Weggebruikers op de Verlengde Arnhemseweg - N224 in Ede worden gewaarschuwd voor een loslopende stier. © AS Media

Losgebroken stier bij drukke weg in Ede doodgeschoten

EDE - De losgebroken stier die de afgelopen dagen vrij rondliep in de omgeving van de provinciale weg N224 bij Ede is maandag doodgeschoten. Dat bevestigt de gemeente Ede desgevraagd.

De politie zette afgelopen nacht een klopjacht op naar het dier na een melding door een voorbijganger. Die had het dier tot twee keer toe zien lopen langs de provinciale weg die Ede met de snelweg A12 en Arnhem verbindt. 

Automobilisten op de druk bereden weg werden met borden gewaarschuwd voor het dier. Het dier hoorde tot een kudde die leeft op het terrein van Natuurmonumtenten tussen de snelweg A12 en de Oudreemsterlaan. 

Voor de veiligheid

Het lukte volgens de gemeente Ede niet om het dier terug te drijven naar het leefgebied. Integendeel, de stier begaf zich steeds opnieuw richting N224. Daarmee bleef het gevaar bestaan dat het dier opnieuw op de weg terecht zou komen.

Dus is er in overleg met de faunabeheerders voor gekozen de stier dood te schieten. Dit om de veiligheid voor weggebruikers te waarborgen, stelt een woordvoerder van wethouder Willemien Vreugdenhil. Een jager die dieren mag doden die zijn aangereden, heeft het rund doodgeschoten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei