De twee eiken in de Enka-wijk.
Volledig scherm
De twee eiken in de Enka-wijk. © Herman Stöver

Lot twee eiken in Enkawijk lijkt bezegeld

EDE - De twee eiken op het Enkaterrein in Ede mogen worden gekapt. Ze staan in de weg voor de bouw van zeven huizen. Projectontwikkelaar en bezwaarmakers zijn in gesprek.

8 reacties

 • Bruno

  1 jaar geleden
  In beroep gaab is niet meer nodig. De bomen worden nu gekapt. Blije juichende kopers waarvan de bouw van hun huis vertraagd was staan met hun kinderen aan het hek.
 • Gelderlander Lezer

  1 jaar geleden
  SvB heeft het zo niet gemeld aan journalist, maar zo is het wel in de krant terecht gekomen... even nabellen voordat u beweert loont de moeite
 • de gelderse gravin

  1 jaar geleden
  Het lijkt gebeurd, het lijkt gedaan . Triest dat het wéér zo moet gaan ! De eiken, kracht van moeder natuur, ze moeten wijken.  De voorstanders om de bomen voor rampspoed te behoeden hebben het nakijken. Maak foto's van al wat u lief is, u ziet jaren later de eiken in uw album en zucht : wat een gemis !
 • Lezersmening

  1 jaar geleden
  Ja en dan, komt eruit dat het monumentaal zijn van de bomen wel meevalt, de kapvergunning onherroepelijk wordt en dat een aantal mensen jarenlang hun gewenste huis niet kunnen bewonen. Kijk als er nu een hele laan tegen de vlakte gaat, maar deze 2 maken het aanzien van de wijk echt niet anders, en als het nu in Rotterdam was of zo, maar er staan duizenden bomen in de omgeving. Is een beetje voor god spelen door deze milieugroepen en ook nog met feitelijke onwaarheden schermen aangaande de vleermuizen, bij een volgend serieus probleem ben je als aktiegroep gewoon niet geloofwaardig meer. 
 • Lezersmening

  1 jaar geleden
  Nou die twee eieknprocessierups houders maken het verschil echt niet. Kappen die handel en nieuwe bomen plaatsen. 

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Samenvatting | Vitesse - ADO Den Haag
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Vitesse - ADO Den Haag

  19 januari
 2. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels

De Vallei