Volledig scherm
Luc Enting: ,,Ik zit momenteel nog in de researchfase.”

Maker film Wild! broedt op vervolg mét wolf

REGIO - Dat er wolven op de Veluwe rondhuppelen, is koren op de molen van Luc Enting. De Edenaar bracht vorig jaar met succes een film uit over het dierenleven op de Veluwe: Wild! Hij broedt nu op een vervolg en als het aan hem ligt, krijgt de teruggekeerde viervoeter daar ook een rol in.

,,Het zal geen Wild! deel 2 worden, maar ook geen film die alleen over de wolf gaat. Het moet wel weer een totaalplaatje worden. Wat doet de terugkeer van de wolf bijvoorbeeld met de rest van de dieren?” De Edenaar verwacht dat het ook nog zeker wel vier jaar duurt voordat de wolf op het witte doek te zien zal zijn. ,,Ik zit momenteel nog in de researchfase. Ben nauw betrokken bij het wolvenplatform en in gesprek met terreineigenaren om veldwerk te kunnen doen. Daar moeten ook vergunningen voor geregeld worden.”

Enting ziet meer potentiële beren op de weg. ,,Nederland is verdeeld. Niet iedereen is blij met de wolf. Terwijl er de komende jaren ongetwijfeld meer bij gaan komen. Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren als er één een ongeluk veroorzaakt?” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei