Foto ter illustratie. Een man uit Duitsland overleed na het eten van kippeneieren die besmet waren met salmonella.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Een man uit Duitsland overleed na het eten van kippeneieren die besmet waren met salmonella. © Rob Voss | ANP

Man (22) overlijdt na bedrijfsbarbecue terwijl bedrijfsleider en directeur afwisten van salmonellabesmetting

Een pluimveebedrijf uit Lunteren heeft de volksgezondheid ernstig in gevaar gebracht door met salmonella besmette eieren te verkopen. De besmetting kwam aan het licht nadat acht van de elf collega’s van een Duits bedrijf bij een barbecue ziek werden. Een van hen, een 22-jarige werknemer, kwam in het ziekenhuis terecht en overleed tien dagen later.

39 reacties

 • angelo molenaar

  7 dagen geleden
  Het is ook wetenschappelijk bewezen dat een persoon die alleen plantaardige producten eet 7 tot 10 jaar korter leeft.... Zo grappig al die reacties hier en op Twitter dat houd mensen er echt niet van om geen vlees te gaan eten "wappies".
 • j arnoldus

  1 week geleden
  Pff, ik ben zelf pescotarier en ik lees hier dat mensen totaal doorslaan in hun mening mbt the plantaardig leven. Genoeg mensen misbruik(en) een moment/artijel zoals dit om hun mening als absolute waarheid te verkondigen. Al heeft de mening mbt plantaardig leven niks te maken met het laconiek gedrag van de bedrijfsleiding en de absurditeit.
 • Edo Tax

  1 week geleden
  @Heidi, De kans op een besmetting bij plantaardig voedsel is veel lager, maar ook groente en fruit kan besmet raken. Houdt men zich daar niet aan de regels voor voedselveiligheid, gebeuren er evengoed ongelukken.
 • Amber Molen

  1 week geleden
  Even een tip voor de mensen: eet plantaardig, and nobody gets hurt. Met het huidige assortiment aan veganistische en vegetarische producten in supermarkten, is de overstap niet heel groot.
 • Heidi Daenen-Kraaij

  1 week geleden
  Er zijn veel meer mensen dood gegaan door het eten van vlees , denk erom dat ze bij slachterijen zat zien en weten , dus gewoon plantaardig gaan eten