Volledig scherm
De rechtbank in Arnhem. © ANP

Man (43) uit Ede krijgt vier jaar cel na bestelen ouderen met babbeltruc

ARNHEM – Een 43-jarige man uit Ede is vrijdag veroordeeld tot vier jaar cel voor het veelvuldig oplichten en bestelen van bejaarde mensen. Hij kwam bij ze binnen met een babbeltruc. De straf is twee keer zo hoog als was geëist.

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij slachtoffers koos die boven de 75 jaar waren. Zeer ernstig noemt ze het, dat hij bij een dementerende vrouw vaker terugkwam.

Acht slachtoffers

De man maakte acht slachtoffers. Hij belde aan bij seniorenflats in vooral Ede en deed zich onder meer voor als monteur die de televisie kwam repareren. Hij ging even langs de zenders en vroeg dan om geld. Het kwam ook voor dat hij aanbelde met een verhaal over een kapotte auto en een ziek kind, met de vraag of hij geld kon lenen.

Een keer belde hij aan bij een vrouw en dreigde domweg haar iets aan te doen als zij haar bankpas niet gaf. De Edenaar is verslaafd aan harddrugs en is al vele malen veroordeeld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei