Volledig scherm
Politie in de wijk Veldhuizen. © RonV Media

Man in Ede ontkomen, ondanks waarschuwingsschot politie

UPDATEEDE - De mogelijk gewapende man waar donderdag in Ede naar gezocht werd, is weggerend voor de politie. Na een waarschuwingsschot rende hij door. De politie denkt niet dat hij nog in de wijk Veldhuizen verblijft.

Wel is een andere man aangehouden, die hem mogelijk hielp.

De man zou een vrouw bedreigd hebben. De oorzaak ligt in de relationele sfeer, meldt de politie. Een woordvoerder van de politie wil daar inhoudelijk niet verder op ingaan. ,,Maar omdat hij mogelijk een vuurwapen heeft, maken wij ons extra zorgen.’’

Waarschuwingsschot

De zoektocht richtte zich donderdag op de wijk Veldhuizen. Even voor half 12 zagen agenten de auto van de man in die wijk. De man ging er rennend vandoor. Ook na een waarschuwingsschot rende hij door. Een man die de verdachte mogelijk hielp, is wel aangehouden.

De wijk werd afgesloten door agenten in kogelwerende vesten. Er liepen ook agenten met politiehonden door de wijk en er was een arrestatieteam aanwezig. Er stond onder meer politie bij de kruising van de Slotlaan, de Proosdijerveldweg en de Molenstraat. Ook werd een politiehelikopter ingezet.

De bedreiging heeft volgens die politie niet in Veldhuizen plaatsgevonden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei