Volledig scherm
ANP JERRY LAMPEN © ANP

Man slaat schoonfamilie terwijl dochter bevalt in ziekenhuis Ede

EDE - Het Openbaar Ministerie heeft 18 maanden celstraf waarvan acht voorwaardelijk geëist tegen een 47-jarige Edenaar voor het mishandelen van zijn vrouw, drie dochters, een schoonzoon, de moeder van zijn schoonzoon en het bedreigen van een hulpofficier van justitie.

Op 24 januari ging het mis in een ziekenhuis in Ede waar een dochter van de verdachte net was bevallen. 

De verdachte vond de relatie tussen zijn dochter en schoonzoon maar niks en wilde haar meenemen. Dat leidde in het ziekenhuis tot veel tumult waarbij niet alleen de dochter maar ook de schoonzoon en zijn moeder klappen kregen.

Spijt

De verdachte, met een strafblad van 22 pagina's, bekende deels en vertelde aan de rechtbank dat hij niet naar het ziekenhuis had moeten gaan. ,,Ik heb daar erg veel spijt van. Ik had dat niet moeten doen.’’

Spijt betuigde de verdachte ook voor een incident op 13 oktober. Om onduidelijke redenen was de verdachte toen erg boos. Hij trok twee dochters aan de haren en deelde klappen uit. Ook zijn vrouw moest het op de bewuste dag ontgelden. En dat gold ook voor een hulpofficier van justitie die werd bedreigd en beledigd. 
Na het voorval in oktober kwam de verdachte na twee weken onder voorwaarden op vrije voeten. Dat duurde tot het incident in januari en sindsdien zit hij weer vast.

Minderjarig

De advocaat bepleitte op een aantal punten vrijspraak en vond dat zijn cliënt lang genoeg heeft vastgezeten. ,,Zes maanden onvoorwaardelijk en een forse voorwaardelijke straf lijkt mij meer dan voldoende.’’

De officier van justitie was het daar niet mee eens. ,,Het gaat om huiselijk geweld en om minderjarige kinderen. Het gaat om zeer ernstige feiten. En het tweede incident was in een ziekenhuis en dat reken ik de verdachte ook zwaar aan.’’ 

Uitspraak 24 juli.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei