Het Openbaar Ministerie brengt discriminatiezaken steeds vaker voor de rechter. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Openbaar Ministerie brengt discriminatiezaken steeds vaker voor de rechter. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Marty schold zijn buurman Hossein verrot, nu staat hij voor de rechter: ‘OM geeft een signaal af’

,,Kankermarokkaan, kutmarokkaan.” In het bijzijn van zijn zoon van 13 jaar gaat de 47-jarige Marty R. uit Ede helemaal uit zijn plaat tegenover de buurman na gedoe over geluidsoverlast. De scheldpartij in april 2020 is de uitbarsting in een langer sluimerend burenconflict. 

7 reacties

 • Peter Looyenga

  2 maanden geleden
  Ik kan het verkeerd hebben opgepikt maar dit artikel geeft mij de indruk dat er dus jarenlang nooit of nauwelijks is opgetreden tegen geluidsoverlast, intimidatie, agressie en noem maar op. Maar zodra men het idee krijgt dat er discriminatie aan de orde is kan wel alles uit de kast getrokken worden? Dat komt een beetje dubbel op mij over...
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Mooie illustratie bij het artikel. Is dat niet Klaas jan Huntelaar, bij het maken van een doelpunt?
 • Marleen Verstraeten

  2 maanden geleden
  Ben het geheel eens met Raimond, iemand die keer op keer laat zien zich niet te kunnen beheersen en andere levens schaadt met zijn geweld en geschreeuw die moet echt in behandeling, verplicht, of opgesloten. Laten we de tikkende tijdbommen van de straat halen en ze niet gewoon lekker door laten gaan met het verspreiden van hun eigen persoonlijke hel. Het is niet hun schuld dat ze zo geworden zijn, maar wél hun verantwoording dat ze zo blijven doorgaan en geen hulp zoeken omwille van hun naasten.
 • Raimond Schuurman

  2 maanden geleden
  Naast discriminatie en bedreiging, maakte deze mijnheer zich in het verleden schuldig aan huiselijk geweld en rijden onder invloed. Daarom niets taakstraf ! opsluiten die vent en daarna verplicht in therapie. Heeft een spoor van vernieling achtergelaten.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Er word wel eens gezegd....schelden doet geen zeer..... maar kan toch voor sommige mensen erg pijnlijk zijn .....en geeft vaak aan dat een gebrek aan opvoeding een oorzaak hiervan kan zijn , dus is het te hopen dat deze 13 jarige zoon niet vatbaar is voor het foute voorbeeld van zijn vader....

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei